STRIEBORNÝ ŠAMPIONÁT ZUZANY PAŇKOVEJ

Zuzana Paňková
Zuzana Paňková
STRIEBORNÝ ŠAMPIONÁT ZUZANY PAŇKOVEJ

MAJSTROVSTVÁ EURÓPY JUNIOROV A DO 23 ROKOV – ČUNOVO, BRATISLAVA – 20. – 23. JÚL 2023

Kajakárka Zuzana Paňková získala v poslednej disciplíne Majstrovstiev Európy juniorov a do 23 rokov v kanoistike na divokej vode opäť striebro. V novej olympijskej disciplíne, ktorá bude mať premiéru v Paríži sa presadila strategickým myslením a dravosťou a vypádlovala v poradí piate striebro pre Slovensko z domáceho šampionátu na divokej vode v Čunove. 

V kategórii do 23 rokov je iba prvý rok, no už ukázala, že najbližšie roky bude jednoznačne pri každej príležitosti cieliť na medailu. Slalomársky kajak, či kanoe, alebo krosový kajak, Zuzane Paňkovej je to jedným slovom jedno. Do ktorej lode sadne, v tej sa chce presadiť a zvíťaziť.  „Povedala by som jedným slovom – šialené, ale užila som si to,“ začala hodnotenie poslednej medaile domáceho šampionátu. „Išla som viac takticky a vedela som, že na poslednej protiprúdnej bráne sa to rozhodne. Hovorila som si, že nechcem byť štvrtá, tak som vyoutovala na poslednej bránke obe pretekárky a napokon som skončila druhá. Veľmi ma to prekvapilo,“ dodala Paňková. V kajak krose má rovnako striebro z minuloročných majstrovstiev sveta juniorov v talianskej Ivrei. „Je to disciplína, na rovnakej úrovni ako slalomárske, takže sa jej venujem a trénujem. Každá disciplína má niečo do seba,“ povedala Paňková na margo najobľúbenejšej disciplíny.

V celkovom súčte s tímovými striebrami získala Zuzana Paňková štyri medaily rovnakého lesku z európskeho šampionátu. „Som veľmi rada za výsledky na celom európskom šampionáte.“

Ako bude oddychovať po európskom šampionáte strieborná Zuzana? „Konečne budem doma, tráviť čas s mojou rodinou, chodiť sa kúpať a možno nejaký seriál si pozriem.“

V top 16tke kajak krosu pádlovali aj Soňa Stanovská, Ivana Chlebová, Karolína Abrahámová, či Sandra Krutá, ktoré skončili v štvrťfinále.

Výsledky – kajak kros:

K1 muži do 23 rokov

  1. Anatole Delassus (Francúzsko), 2. Sam Leaver (Veľká Británia), 3. Vincent Delahaye (Francúzsko), 4. Davi Paterson (Veľká Británia)

K1 juniori

  1. Moritz Kremslehner (Rakúsko), 2. Lukáš Kratochvíl (Česká republika), 3. Martin Cornu (Francúzsko), 4. Simon Zeitlhofer (Rakúsko)

K1 ženy do 23 rokov

  1. Doriane Delassus (Francúzsko), 2. Zuzana Paňková (Slovensko), 3. Emily Apel (Nemecko), 4. Elis Miller (Veľká Británia)

K1 juniorky

  1. Bára Galušková (Česká republika), 2. Naja Pintericová (Slovinsko), 3: Hannah Rhodes (Veľká Británia), 4. Valentyna Kocirova (Česká republika)

Kompletné výsledky nájdete na: https://siwidata.com/canoelive/#/live/eca/2291

Text: Andy Zererová / Foto: Peter Brichta